Utbildning – Rekrytera bättre så når du bättre finansiella resultat.

Låt oss berätta hur du kan nå mer lönsamhet genom bättre rekrytering. För vi vet hur. Vi kan börja med varför:

Vi är inne i ett skifte just nu. Den gamla organisationsformen med tydliga klossar i triangelformade organisationsdiagram krackelerar. Digitalisering, demografiska förändringar och de nya generationerna på arbetsmarknaden kräver nya sätt att jobba. Dina medarbetare måste kunna anta nya roller beroende på vilken uppgift som ska lösas för stunden. De behöver ikläda sig olika roller i olika team – det kräver ännu bättre medarbetare imorgon än idag. Du har säkert redan gjort både bra och dåliga rekryteringar och du kanske förundras över hur olika resultat rekrytering ger – men du kanske inte har sett det i reda siffror?

Bättre rekrytering – dramatiskt bättre finansiella resultat

Skillnaden mellan en högpresterare och en medelpresterare är helt enkelt enorm.  Officiella siffror publicerade i journal of applied psychology pekar på skillnader på 250% i produktivitet bara mellan medel- och högpresterare. Det är de modesta siffrorna. Financial times har visat siffror på 600%-800%. Vi har själva sett skillnader på 2700% mellan låg- och högpresterare när detta mätts skarpt av en kund – i deras egen organisation.

Oavsett hur modesta eller extrema siffror man väljer så innebär detta, vid dagens slut, att fler högpresterare och färre lågpresterare betyder väldigt mycket mer pengar på bottenraden i din verksamhet. Att ta bättre rekryteringsbeslut är alltså synnerligen affärskritiskt redan av den anledningen.

Bättre metoder – väsentligt färre lågpresterare

Forskning har visat att när du har dåliga rekryteringsmetoder så är 1 av 10 rekryteringar misslyckad. Med bra rekryteringsmetoder är det bara 1 av 50 rekryteringar som uppvisar så dåliga resultat.  

I en alltmer volatil, osäker och digitaliserad värld vill du säkert också uppnå saker som mångfald och en organisation som är mer kreativ, innovativ och bättre löser problem. Känns det bekant?

Vi kan hjälpa dig att nå de här resultaten genom bättre, mer affärsmässigt fokuserad, lönsammare – och kort och gott modernare rekryteringsmetoder.

Vårt erbjudande

Under en eller flera heldagar kan vi utbilda er i vad modern kompetensbaserad och affärskopplad rekrytering egentligen är, hur den går till, hur den kan sättas upp och mätas. Vi kan fördjupa er kunskap kring intervjuer, tester, analyser eller hela rekryteringsprocesser. Ett axplock av vad ni får ut av utbildning:

Vi kan det – och vi lär gärna ut

Vi är experter på affärskopplad personbedömning och kompetensbaserad rekrytering. Vi har med framgång utbildat hundratals HR- och rekryteringsproffs såväl som noviser i hur man når bättre rekryteringsbeslut med hjälp av strukturerade metoder, verktyg och mätbara moment i rekryteringsprocesser. Vi delar gärna med oss av vår kunskap med teori, simuleringar, övningar och workshops.

Här är ett axplock av vad vi kan utbilda er i.

Vi har generella utbildningar men kan även skräddarsy dessa utifrån era specifika behov.

Vill du veta mer?

Kontakta oss idag så kan vi berätta mer.